Η Παρασκευή Μαγγίνα γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2004 με άριστη επίδοση. Υπηρέτησε ως ιατρός υπηρεσίας υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων από το 2004 έως το 2006. Από το 2007 έως και σήμερα εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτης στο Αλλεργιολογικό τμήμα της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχοντας σε ερευνητικά και κλινικά πρωτόκολλα καθώς και εκπονώντας τη διδακτορική της διατριβή.

Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην γενική Παιδιατρική στην Α' Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Π&Α Κυριακού» το 2012, ενώ από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2012 εκπαιδεύτηκε στο τμήμα Κλινικής Ανοσολογίας και Λοιμώξεων του παιδιατρικού νοσοκομείου Royal Victoria Infirmary στο Newcastle της Μ.Βρετανίας, με κύριο αντικείμενο τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες στα παιδιά.

Είναι παιδίατρος του ΙΑΣΩ Παίδων από το Φεβρουάριο του 2013 ενώ παράλληλα λειτουργεί παιδιατρικό ιατρείο στη διεύθυνση: Λ. Κηφισίας 35, Αμπελόκηποι, 11523, Αθήνα

Παρασκευή Μαγγίνα,MD/PhD
Παιδίατρος